Tafeltennistafel kopen – Welke tafel past bij jou?

Tafeltennistafel kopen – Welke tafel past bij jou?

Als je ergens een tafeltennistafel ziet staan, schiet er vast een leuke herinnering door je hoofd. Misschien heb je het wel eens op school gespeeld vroeger, of stond er altijd een tafeltennistafel op de camping waar je altijd kwam. In dit artikel lees je welke tafels er precies zijn en waar je op moet letten als je een tafeltennistafel gaat kopen.

Tafeltennistafel kopen – Welke tafel past bij jou?

Als je ergens een tafeltennistafel ziet staan, schiet er vast een leuke herinnering door je hoofd. Misschien heb je het wel eens op school gespeeld vroeger, of stond er altijd een tafeltennistafel op de camping waar je altijd kwam. Het spel is zo populair, dat het zelfs een olympische sport is geworden. Als tafeltennissen je hobby is geworden, dan wil je dit het liefst elke dag doen. Een tafeltennistafel kopen is dan een goed idee. In dit artikel lees je welke tafels er precies zijn en waar je op moet letten als je een tafeltennistafel gaat kopen.

Wat kun je met een tafeltennistafel?

Dat je met een tafeltennistafel kunt tafeltennissen is wel duidelijk, maar hier zijn ook verschillende vormen van. Zo kun je niet alleen 1 tegen 1 spelen, maar je kunt er ook met wat vrienden een tof spel van maken. Daarnaast is het bij inklapbare tafeltennistafels ook mogelijk om een zijde omhoog te klappen. Op deze manier kun je gemakkelijk in je eentje tafeltennissen en zo goed trainen voor een eventuele match.

tafeltennistafel kopen

Waar moet je op letten bij een tafeltennistafel kopen?

Wil je een tafeltennistafel kopen, dan zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Zo’n tafel kan best prijzig zijn en daarom wil je een goede keuze maken. Belangrijk om te weten is waar je de tafeltennistafel gaat neerzetten. Wil je deze in de tuin neerzetten, of moet het juist een tafeltennistafel voor in huis zijn? Daarbij komt ook kijken of je de tafel op wilt bergen. In dat geval kun je het beste kiezen voor een inklapbare tafeltennistafel. Deze zijn ideaal om op te bergen en geschikt voor kleine ruimtes.

Ook de dikte van het tafelblad is iets om op te letten. Een speeloppervlak van 19 mm dik of meer is het beste. Als je een tafelblad hebt dat dunner is, dan is er een kans dat deze krom gaat trekken. Dat tafeltennist natuurlijk niet zo lekker. Let ook op de afwerking van het tafelblad. Een goede tafeltennistafel beschikt over meerdere lagen afwerking. Dit beschermt het blad niet alleen, maar het zorgt er ook voor dat de bal goed stuitert. Welke tafeltennistafel je ook kiest, hoe dikker het blad, hoe beter het speelt.

Verschillende soorten tafeltennistafels

Zodra je weet waar je naar op zoek bent is het tijd om een tafeltennistafel te kopen, maar welke gaat het worden? Er zijn tafeltennistafels voor binnen en voor buiten. De indoor tafeltennistafels zijn vaak gemaakt van hout en kunnen slijten als ze in een te warme ruimte staan. Tafeltennistafels voor buiten zijn ook gemaakt van hout, maar hebben een metalen tafelblad. Een houten indoor tafeltennistafel, zorgt ervoor dat de bal snel over de tafel stuitert. De combinatie van hout en metaal bij een outdoor tafeltennistafel maakt de bewegingen van de bal juist wat langzamer.

Daarnaast zijn er ook nog massieve tafeltennistafels. Deze zijn gemaakt van beton en zijn vooral geschikt voor buiten. Deze zie je vaak terug op een schoolplein of op openbare plekken. Deze tafels zijn namelijk vandalismebestendig.