Tafeltennistafel Kopen - Tips voor het kopen van een tafeltennistafel

Tafeltennistafel Kopen - Tips voor het kopen van een tafeltennistafel

Dus u wilt een tafeltennistafel kopen? Dat is geen gemakkelijke beslissing. Er is heel veel keuze. Verschillende merken, verschillende kwaliteit, verschillende prijzen. Wat is een goede tafel? Wat is rotzooi? Moet je goedkoop kopen? Of een klein fortuin uitgeven?

Dus u wilt een tafeltennistafel kopen? Dat is geen gemakkelijke beslissing. Er is heel veel keuze. Verschillende merken, verschillende kwaliteit, verschillende prijzen. Wat is een goede tafel? Wat is rotzooi? Moet je goedkoop kopen? Of een klein fortuin uitgeven?

Hopelijk kan ik je helpen. In deze blogpost geef ik advies over hoe je een tafel van goede kwaliteit kunt onderscheiden van een slechte, welke merken het beste zijn, hoeveel je moet uitgeven en waar je op moet letten. Ik geef ook specifieke aanbevelingen over welke tafeltennistafels je moet kopen voor thuis.

Laten we beginnen met de belangrijkste informatie...

Hoe herken je een tafeltennistafel van goede kwaliteit?

De gemakkelijkste manier om te zien of een tafeltennistafel goed is, is de dikte van het tafeltennisblad. De dikte varieert van 12mm tot 25mm. Makkelijk gezegd: Dikker = betere kwaliteit. Dunner = slechtere kwaliteit.

Je kunt beter geen tafels kopen met een heel dun tafeltennisblad als je intensief gebruik maakt van de tafel (bijv. 12mm). De bal stuitert gewoon niet zo goed en de tafels zijn broos en gemakkelijk te beschadigen.

Tafels met een gemiddelde dikte (16mm-19mm) zijn eigenlijk al goed. Je krijgt een consistent stuitervermogen en als je de tafel goed onderhoudt, zou hij vele jaren mee moeten gaan.

Tafels met een dik tafeltennisblad (22mm-25mm) zijn absoluut de beste. Maar ze zijn ook het duurst. Als je een amateurspeler bent, zal je waarschijnlijk niet veel verschil merken tussen 22mm en 25mm. De kwaliteit van 22mm is fantastisch. 25mm is net dat tikkeltje beter.

Wat zijn de beste merken tafeltennistafels?

Er zijn een aantal zeer goede fabrikanten van tafeltennistafels. In de loop der jaren heb ik gespeeld en gecoacht met tafels van de volgende merken en de kwaliteit was zeer goed: Butterfly, Andro, Joola, Cornilleau, Donic, Sponeta en Stiga. Waarbij Sponeta duidelijk de mooiste kwaliteit tafels heeft, vandaar dat wij hiervan ook het meeste in ons assortiment verkopen.

Hoeveel kost een tafeltennistafel?

U koopt een zeer goedkope tafeltennistafel voor € 200. Je moet deze tafels alleen gebruiken voor recreatie spel omdat de dikte van het tafelblad dun is en de kwaliteit hiervan minder is dan de dikkere varianten.

Je kunt een tafel van gemiddelde dikte (16-19mm) kopen voor 200 tot 400 euro. Dit is waarschijnlijk het minimum dat je moet uitgeven om een tafel te kopen die je een behoorlijke veerkracht geeft en een paar jaar meegaat bij veelvuldig gebruik.

Wedstrijd kwaliteit tafels (22mm-25mm) kosten ergens tussen de 450 en 1000+ euro. Deze tafels zijn geweldig om op te spelen en gaan lang mee, maar zijn uiteraard veel duurder. Ook zijn deze beter beschermt tegen invloeden zoals weer en vocht.

Aanbevelingen voor thuis

Laten we nu eens kijken naar enkele specifieke aanbevelingen over welke tafeltennistafels u het best kunt kopen voor thuis.

Er zijn meestal twee hoofdredenen waarom mensen een tafeltennistafel voor hun huis aanschaffen: (1) familieplezier of (2) serieuze training/oefening. Laten we beide scenario's bekijken.

Plezier met het gezin

Als u een tafeltennistafel wilt kopen voor een leuke gezinsactiviteit, hoeft u echt geen superdure tafel te kopen. Als je gewoon voor je plezier speelt, zal je echt niet veel verschil merken tussen een 16mm tafel van €200 en een 25mm tafel van €1000. Ik zou dus gewoon voor de goedkopere optie gaan.

Serieuze Training

Als je een tafeltennistafel wilt kopen om thuis serieus te oefenen, dan raad ik je aan de beste kwaliteit tafel te kopen die je je kunt veroorloven. De minimum kwaliteit die je moet kopen is een 19mm tafel. Hierdoor stuitert de bal snel terug en kun je eenvoudig werken aan de verschillende serves.

Als je een groter budget hebt, dan denk ik dat het de moeite waard is om een tafel van betere kwaliteit te kopen. De bounce en snelheid van de tafel zullen meer overeenkomen met de tafels waar je op speelt in je tafeltennis club.

Aanbevelingen

Indoor recreatie

Sponeta S1-43i

Indoor Training

Sponeta S4-72i

Outdoor Recreatie

Sponeta S1-43e

Outdoor Training

Sponeta S5-70e