Olympische spelen 2021 - Wie heeft er GOUD, Zilver of brons?

Olympische spelen 2021 - Wie heeft er GOUD, Zilver of brons?

De Chinese mannen hebben vrijdag teamgoud gewonnen door Duitsland in de finale met 3-0 van de baan te vegen en zo een dominante Olympische tafeltenniscampagne te bezegelen. Welke Medailles zijn er gevallen?

Olympische spelen 2021 Tafeltennis

De Chinese mannen hebben vrijdag teamgoud gewonnen door Duitsland in de finale met 3-0 van de baan te vegen en zo een dominante Olympische tafeltenniscampagne te bezegelen.

Tegen de drie beste tafeltennissers ter wereld, Fan Zhendong, Ma Long en Xu Xin, had het Duitse team altijd een zware strijd voor de boeg. China's Xu en Ma stoomden hun tegenstanders met 3-0 de baas in de openingswedstrijd van het dubbelspel.

Maar nummer zeven van de wereld Dimitrij Ovtcharov vocht hard om te proberen de rollen om te draaien tegen de nummer één van de wereld Fan, en ging uiteindelijk met 2-3 onderuit.

"Om deze jongens in het team te verslaan, moeten we allemaal in onze beste vorm zijn, op die specifieke dag," vertelde Ovtcharov verslaggevers na de wedstrijd.

"Helaas is die dag tot nu toe nog niet gekomen, maar we zullen zeker hard blijven werken .... Wie weet, misschien komt het er ooit van."

Ma, de nummer twee van de wereld, bezegelde vervolgens de overwinning door Timo Boll met 11-5 11-9 11-13 11-7 te verslaan en zo China zijn vierde goud te bezorgen in de vijf onderdelen van de sport in Tokyo 2020.

Ma pompte zijn vuist op en slaakte een triomfantelijke gil na het winnen van de beslissende game.

"Iedereen wil zijn beste resultaten behalen op de Olympische Spelen, of het nu goud is of voor hun dromen, voor al de jaren dat ze hebben gezwoegd," zei Ma na de wedstrijd.

"De Olympische Spelen zijn altijd belangrijk voor me geweest," zei de nummer twee van de wereld, die nu vijf gouden medailles heeft gewonnen op drie Olympische Spelen.

Het enige onderdeel dat China in Tokio niet wist te winnen was het onlangs geïntroduceerde gemengd dubbelspel, waarin Japan goud won.

Het gastland veroverde eerder al teambrons bij de mannen met een 3-1 overwinning op Zuid-Korea, inclusief een overwinning in het enkelspel van de 18-jarige nummer vier van de wereld Tomokazu Harimoto.

Harimoto, geboren in het Japanse Sendai, dat in 2011 werd getroffen door een zware aardbeving en tsunami, zei dat hij droomde van een medaille sinds Sendai inwoner Ai Fukuhara zijn lagere school bezocht om het zilver te laten zien dat ze in 2012 in Londen won in het vrouwen team evenement.

Welke landen hebben er nog meer medailles gewonnen?

medailles tafeltennis olymische spelen 2021

Zoals te zien is Nederland helaas buiten de medaille serie gevallen. 
Het lijkt een lastige klus om de jonge en vooral scherpe spelers bij de volgende Olympische spelen te overtreffen. 

Kan Nederland een Medaille behalen op de volgende spelen?