Indoor- of Outdoor Tafeltennistafel - Deze belangrijke verschillen moet je weten

Indoor- of Outdoor Tafeltennistafel - Deze belangrijke verschillen moet je weten

Indoor- of Outdoor Tafeltennistafel? De juiste tafel kopen lijkt gemakkelijk, maar er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. In deze nieuwe blog leg ik je uit wat de belangrijkste verschillen zijn tussen een indoor- en outdoor tafeltennistafel.

Indoor- of outdoor Tafeltennistafel - Deze belangrijke verschillen moet je weten!

Ga je voor een indoor- of outdoor tafeltennistafel? Kan je een indoor tafeltennistafel ook voor buiten gebruiken? En zijn er überhaupt verschillen tussen deze twee? De juiste tafeltennistafel kopen lijkt gemakkelijk, maar er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Benieuwd welke tafel bij jou past? Met onderstaande tips maak jij snel de juiste keuze.

 

Kan je geen keuze maken tussen een indoor- of outdoor tafeltennistafel?

Geen paniek... Ik zal je exact gaan vertellen wat nou precies de verschillen zijn. En waarom het zo belangrijk is om deze verschillen goed te overwegen, voordat je een tafeltennistafel aanschaft.

Voordat je begint met zoeken, stel jezelf eerst eens deze 4 vragen:

  • Hoe intensief denk je de tafeltennistafel te gaan gebruiken?
  • Wil je hem het liefst binnen of buiten hebben staan?
  • Kan hij binnen opgeborgen worden?
  • Hoe lang wil je dat de tafeltennistafel mee gaat?

Nadat je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, kunnen we verder gaan met het maken van een keuze.

 

Wat is het verschil in kwaliteit van de tafeltennistafels?

Het assortiment van tafeltennis-tafels.com bevat veel verschillende soorten tafeltennistafels, van diverse kwaliteitsklassen. Een tafeltennistafel met een hogere kwaliteit bestaat voornamelijk uit een stevig onderstel en een dikker speelveld.

De stevigheid van onderstel is belangrijk voor de stevigheid van de gehele tafel. Iets om rekening mee te houden. Een dikker speelveld zorgt ervoor dat de bal een beter bounce creëert.

Verschil in kwaliteit van het speelveld.

Niet alleen de dikte, maar ook het type speelveld is belangrijk. Ga je voor een indoor tafeltennistafel? Dan moet je onthouden dat deze vaak een spaanplaat als speelveld bevatten. Deze zijn zeker niet geschikt voor buiten ruimtes.

Een outdoor tafeltennistafel bevat over het algemeen een stalen, betonnen of melaminehars als speelveld. Dit zijn materialen die geschikt zijn voor buiten en tegen een stootje kunnen. Het materiaal bepaalt dus voornamelijk de kwaliteit.

 

Eigenschappen Indoor tafeltennistafel.

Een indoor tafeltennistafel heeft vaak een minder stevig onderstel. Voor binnen gebruik is dit geen probleem, maar voor buiten is het belangrijk om een stevig onderstel te hebben die tegen een stootje kan.

Zoals al eerder genoemd heeft een tafel voor binnen een spaanplaat. Spaanplaten worden gemaakt van zaagsel, kleine stukjes hout en een sterke lijm. Hout gaat vaak niet goed samen met water en vocht. Een indoor tafeltennistafel voor binnen kan je het beste dus ook echt alleen voor binnen gebruiken. Bij aanraking met water of vocht zal de spaanplaat gaan kromtrekken, en zal hij dus niet erg lang mee gaan.

Het is dus van belang om een indoor tafeltennistafel ook echt indoor te houden. En zorg voor een droge opbergplek, waar geen vocht bij kan komen.

Eigenschappen Outdoor tafeltennistafel.

Een outdoor tafeltennistafel is zoals het woord al zegt, zeer geschikt voor buiten. Maar ook voor binnen gebruik kan een outdoor tafeltennistafel prima fungeren. Het frame en onderstel van een outdoor tafel zijn gegalvaniseerd, wat het beter beschermd tegen invloeden van buiten.

Het speelveld van een outdoor tafeltennistafel is gemaakt van beton, melaminehars of staal. Deze materialen zijn waterbestendig en blijven dus in hun huidige staat, bij contact met water of vochtige omstandigheden.

 

Even samengevat…

Moet u dus de keuze gaan maken tussen een indoor- of outdoor tafeltennistafel?

  • Maak van te voren voor jezelf duidelijk op welke manier je de tafeltennistafel wilt gaan gebruiken (indoor of outdoor)
  • Een tafeltennistafel voor binnen, is ook echt alleen voor binnen
  • Een outdoor tafeltennistafel kan tegen een stootje, is beter bestand tegen vocht en heeft een steviger onderstel.
  • Tafeltennis-tafels.com bevat een ruim assortiment aan indoor- en outdoor tafeltennistafels.

 

Hopelijk wordt voor u de keuze nu wat gemakkelijker en kunt u straks heel lang genieten, van uw perfecte tafeltennistafel.