5 Simpele Tafeltennis Tips Voor Beginners.

5 Simpele Tafeltennis Tips Voor Beginners.

Verlies jij altijd met tafeltennis en weet je niet waar het aan ligt? Zo te horen kan je dan wel wat tafeltennis tips gebruiken. Met deze 5 simpele tips verbeter je je tafeltennistechniek, en verlies je nooit meer (minder vaak

Ben jij gek op tafeltennis maar bak je er vaak weinig van, of wil je gewoon je slag verbeteren met wat simpele tips? Lees dan gauw verder en wordt een ster in tafeltennis met deze 5 tafeltennis tips.

 

Tip 1. Verbeter je service

Een potje tafeltennis begint natuurlijk met serveren. Een goede service is daarom key om het spel goed te beginnen. Wanneer je de service onder de knie hebt ben je je tegenstander al 1 stap voor. Een simpele tip voor een serve waar je tegenstander moeite mee gaat hebben, is het laag spelen van de bal zodat deze bij de tegenstander lager dan het net komt. Wanneer de bal lager dan het net komt bij de tegenstander, is het voor hem/haar moeilijk een agressieve set terug te spelen. Hiermee heb jij 100% een streepje voor.

 

Tip 2. Kies het juiste batje

Zonder een batje kan je niet tafeltennissen, logisch. Kies daarom een goed batje, die niet versleten en oud is. Het beste resultaat tijdens het spel behaal je met een tafeltennisbatje die nieuw en van goede kwaliteit is. Vaak wordt er gespeeld met een batje met korte noppen, maar probeer ook eens een batje met lange noppen. Dit kan je slag veranderen en de tegenstander van zijn stuk brengen.

 

Tip 3. Varieer in je slag

Tijdens het spel heb je vaak al snel door hoe je tegenstander speelt. Een goede tip is om te variëren in je slag. Wissel backhands af met forehands en speel af en toe ver weg of dichtbij het net. Probeer  zoveel mogelijk variatie aan je spel te brengen, zodat je onvoorspelbaar bent voor je tegenstander. Kom erachter wat de zwakke punten zijn van je tegenstander en speel hier op in. Is jouw tegenstander bijvoorbeeld slecht met zijn backhand? Zorg dan dat je hier de bal vaker op speelt.

 

Tip 4. Gebruik je hele lichaam

Tafeltennis is meer dan alleen de bal over het net zien te krijgen. Je moet je tegenstander zien in te schatten, meebewegen met de bal en voorbereid zijn op alles. Als beginnende tafeltennisser heb je vaak nog weinig idee van wat je kan verwachten. Zorg daarom dat je gebruik maakt van je voorvoeten, zodat je vlug heen en weer kunt bewegen. Buig je lichaam iets naar voren en wees goed gefocust. Wees altijd op alles voorbereid en zorg dat je alle kanten op kunt bewegen.

 

Tip 5. Oefenen, oefenen, oefenen

Door al deze tips te gebruiken ben jij je tegenstander al een grote stap voor. Nu moet je er nog voor zorgen dat je alles goed onder de knie hebt, door zoveel mogelijk te oefenen. Oefen je service, varieer eens in je slag, kijk tafeltennis filmpjes en speel eens tegen verschillende personen. Hierdoor leer je alles correct toe te passen en ben jij binnen een mum van tijd een ster speler. Met deze 5 simpele tips zorg je ervoor dat je niet meer zo snel een potje tafeltennis verliest.

 

Tafeltennis benodigdheden nodig om te oefenen? Bekijk onze website en vind alle tafeltennis spullen die je nodig hebt.