3 Tafeltennis Serves die elke speler zou moeten beheersen

3 Tafeltennis Serves die elke speler zou moeten beheersen

Het is geen geheim dat effectief serveren een wedstrijd kan maken of breken. Het is letterlijk het enige moment in een wedstrijd dat je de bal volledig onder controle hebt - dus je kunt er maar beter voor zorgen dat het telt! Tafeltennis serveren is belangrijk!

3 Tafeltennis Serves die elke speler zou moeten beheersen

Het is geen geheim dat effectief serveren een wedstrijd kan maken of breken. Het is letterlijk het enige moment in een wedstrijd dat je de bal volledig onder controle hebt - dus je kunt er maar beter voor zorgen dat het telt! Tafeltennis serveren is belangrijk!

Hoewel het hebben van onorthodoxe serves je zeker in een voordeliger positie plaatst, is het vaak het brood en boter (de eenvoudige serves) waar je naar teruggrijpt als het even niet gaat zoals je wilt. Daarom bespreek ik vandaag drie belangrijke tafeltennis-services die elke speler zou moeten beheersen.

3 Belangrijke Tafeltennis Serves

1. De Chop Serve

Om te beginnen hebben we de chop serve. Het is een makkelijke service om uit te voeren en vaak de veiligste. Omdat de chop alleen backspin geeft, is het de makkelijkste serve om kort te houden. Dit voorkomt dat je tegenstander met loops kan openen. Bovendien, als je in staat bent om een goed niveau backspin te produceren, zullen veel spelers terughoudend zijn om ook returns te spelen. Dit betekent dat je een eenvoudige return zult krijgen.

Een eigenschap die uniek is voor de chop serve is het type spin - het is altijd backspin, geen sidespin of topspin! Dus wat betreft de variatie in spin, ben je strikt beperkt tot de mate van spin die je creëert. Dit is enigszins beperkend, maar gezien het feit dat de chop de beste service is om kill shots te voorkomen, is het een waardige afweging.

2. De pendelserve

De volgende essentiële opslag die je moet kunnen gebruiken is de pendelserve. Misschien wel de meest populaire opslag vandaag de dag, het introduceert sidespin in de opslag. Net als de chop serve is hij heel gemakkelijk uit te voeren en kan zeker lastig zijn om terug te slaan als hij effectief wordt uitgevoerd.

Naar mijn mening is het de makkelijkste opslag om spinvariatie en misleiding te introduceren. Slechts een kleine verandering in de pols kan backspin in topspin veranderen.

Ik zou zelfs de meeste lange topspin-serve's als enigszins veilig beschouwen tegen veel spelers. Als de pendelserve wordt uitgevoerd (zoals vaak het geval is) vanaf je backhandzijde diep in de backhand van je tegenstander, is de kans dat er een winner naar je terugkomt vrij klein. Alleen spelers met een elite backhand, of een geweldige beweging om een forehand loop te initiëren, vormen echt een risico om consistente kill shots te slaan.

3. De Shovel Serve

De shovel serve is zeker de moeilijkste om uit te voeren van de drie tafeltennisservices. Toch is hij net zo belangrijk. Elk van deze services komt tegemoet aan wat je mist bij de chop en pendulum - sidespin die de bal naar je forehand stimuleert.

Ik kan niet benadrukken hoe belangrijk het is om elke mogelijke spin voor je serves uit te kunnen voeren, en het hebben van deze drie doet precies dat. Elke tegenstander heeft zijn eigen zwakte als het op spin aankomt... het is gewoon een kwestie van die te vinden!

Conclusie

Dus dat is het eigenlijk. Dat zijn alle drie de tafeltennisserves. Als het erop aankomt, is dat alles wat je echt nodig hebt. Met deze drie serves heb je alle wapens in handen om de zwakke punten van je tegenstanders uit te buiten.

Het idee van dit artikel is niet om je ervan te weerhouden je horizon te verbreden en nieuwe serves te leren - verre van dat. Wat je mee moet nemen is dat je met slechts drie core-serves alle fundamentele tools hebt die je nodig hebt om een effectieve serveerder te zijn. Je serves nu zullen beter zijn dan je serves een jaar geleden. En je serves over vijf jaar zullen met sprongen vooruit gaan ten opzichte van wat ze nu zijn. Je hebt geen massa's tafeltennisserves nodig om een effectieve serveerder te zijn. Onthoud dat.

Veel Plezier met Proberen!